
Vegan koken doen wij eigenlijk zelden tot nooit, daar zijn we veel te rebels voor! Toch was ik laatst op bezoek bij een vriendin die volledig vegan probeert te leven.
Ik vind het altijd erg leuk om in haar keuken rond te neuzen, ze heeft altijd een groot aantal vreemde soorten voedsel. Onder andere : Boekweit honing, raw chocolat cacao poeder, rauwe cacao boter, chia zaadjes en spirulina. Ik merkte ook een kokosnoot op. Ik ben gek op kokos en vroeg of ik 'm open mocht maken. Het open maken ging zeer makkelijk maar het vruchtvlees er uit te krijgen was een ramp.
Omdat we er zo lang mee bezig waren kwam de vraag of er geen lekker vegan recept was met kokos. Op google was genoeg te vinden, en uiteindelijk kozen we voor een vegan chocolade cakeje.
Het recept: 50 gram kokosvet, 5 gram chia zaad, 40 ml water om de zaadjes in te leggen, 2 el cacao poeder,100 gram gedroogde abrikozen (fijn gemaakt in de keukenmachine) en 2 el fijn geraspte kokos.
Als de chiazaadjes even in het water hebben gelegen, verwarm je het kokosvet en meng je alles door elkaar.
Dan vul je de cakevormpjes met het mengsel en laat je ze even in de koelkast staan.
Dit recept is super gezond ! Chiazaadjes en raw chocolat cacao poeder zijn "super foods". Ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Het cakeje was overigens ook erg lekker. Laat ze wel echt even in de koelkast staan, dan zijn ze het lekkerst.
Ik vind het altijd erg leuk om in haar keuken rond te neuzen, ze heeft altijd een groot aantal vreemde soorten voedsel. Onder andere : Boekweit honing, raw chocolat cacao poeder, rauwe cacao boter, chia zaadjes en spirulina. Ik merkte ook een kokosnoot op. Ik ben gek op kokos en vroeg of ik 'm open mocht maken. Het open maken ging zeer makkelijk maar het vruchtvlees er uit te krijgen was een ramp.
Omdat we er zo lang mee bezig waren kwam de vraag of er geen lekker vegan recept was met kokos. Op google was genoeg te vinden, en uiteindelijk kozen we voor een vegan chocolade cakeje.
Het recept: 50 gram kokosvet, 5 gram chia zaad, 40 ml water om de zaadjes in te leggen, 2 el cacao poeder,100 gram gedroogde abrikozen (fijn gemaakt in de keukenmachine) en 2 el fijn geraspte kokos.
Als de chiazaadjes even in het water hebben gelegen, verwarm je het kokosvet en meng je alles door elkaar.
Dan vul je de cakevormpjes met het mengsel en laat je ze even in de koelkast staan.
Dit recept is super gezond ! Chiazaadjes en raw chocolat cacao poeder zijn "super foods". Ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Het cakeje was overigens ook erg lekker. Laat ze wel echt even in de koelkast staan, dan zijn ze het lekkerst.