De KookRebellen
Ook te vinden via:
  • Home
  • Diensten
    • Party catering
    • Publieks evenementen
    • Uitvaart catering
  • Locaties
  • Foto's
  • Over ons
  • Contact

Sieraden om op te eten!

7/15/2013

0 Comments

 
Foto
Leuk voor de zomer, sieraden in de vorm van eten. Er zijn tegenwoordig veel oorbellen, kettinkjes en armbandjes met mini cupcakes en kleine etenswaren. Een van mijn collega's had een mini cupcake in de audio uitgang van haar telefoon zitten. Heel apart! 


Op dit plaatje een ring en oorbellen van appels (je kunt ze kopen op www.charlotsoflove.com)

0 Comments

Restaurant Guy Savoy

6/30/2013

0 Comments

 
Foto
Wauw, in dit restaurant weten ze wat koken is! Net zoals bij de KookRebellen, mooie verse ingrediënten en waar het kan lokaal gehaald! 

Kijk het filmpje hier:

https://vimeo.com/7850818
0 Comments

Nieuwe website

6/20/2013

0 Comments

 
Foto
De nieuwe website is vanaf vandaag officieel on-line!
Zoals je ziet zijn de rode lippen die op de vorige website stonden behouden. 

Op de nieuwe website zul je twee nieuwe concepten van de KookRebellen vinden: Uitvaart catering en publieks catering. 
Neem vooral een kijkje!

Verder waarderen we je feedback enorm, mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, laat het ons weten!


0 Comments

Zout met een smaakje

6/12/2013

1 Comment

 
Foto
Barry en Becky Leimkuehler uit Arizona komen met een super rebels idee! ze willen zout een smaakje geven. De smaken die ze tot nu toe hebben zijn perzik zout, citroen zout, tequila limoen zout en whiskey ahornsiroop zout. Ze hebben al uitvoerig getest met het zout. De combinatie van perzikzout met varkensvlees bleek het erg goed te doen bij familie en vrienden. Citroen zout was dan weer een perfecte match met vis of kip.

Hun nieuwste smaak limoncello zout, is nog in testfase maar ze zijn van plan nog veel meer smaken te maken! Op het moment zoeken ze nog investeerders om een professionele zout molen te kopen. Als ze deze investering binnen hebben willen ze graag uit gaan breiden. Zou dit zout met een jaartje ook in de AH liggen?

Bij de KookRebellen kun je wel een water proeverij bestellen, ook erg uniek! lees hier meer over onder de tab party catering.


1 Comment

Vegan

6/12/2013

0 Comments

 
Foto
Vegan koken doen wij eigenlijk zelden tot nooit, daar zijn we veel te rebels voor! Toch was ik laatst op bezoek bij een vriendin die volledig vegan probeert te leven.

Ik vind het altijd erg leuk om in haar keuken rond te neuzen, ze heeft altijd een groot aantal vreemde soorten voedsel. Onder andere : Boekweit honing, raw chocolat cacao poeder, rauwe cacao boter, chia zaadjes en spirulina. Ik merkte ook een kokosnoot op. Ik ben gek op kokos en vroeg of ik 'm open mocht maken.  Het open maken ging zeer makkelijk maar het vruchtvlees er uit te krijgen was een ramp.
Omdat we er zo lang mee bezig waren kwam de vraag of er geen lekker vegan recept was met kokos. Op google was genoeg te vinden, en uiteindelijk kozen we voor een vegan chocolade cakeje.

Het recept: 50 gram kokosvet, 5 gram chia zaad, 40 ml water om de zaadjes in te leggen, 2 el cacao poeder,100 gram gedroogde abrikozen (fijn gemaakt in de keukenmachine) en 2 el fijn geraspte kokos.

Als de chiazaadjes even in het water hebben gelegen, verwarm je het kokosvet en meng je alles door elkaar.
Dan vul je de cakevormpjes met het mengsel en laat je ze even in de koelkast staan.

Dit recept is super gezond ! Chiazaadjes en raw chocolat cacao poeder zijn "super foods". Ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Het cakeje was overigens ook erg lekker.  Laat ze wel echt even in de koelkast staan, dan zijn ze het lekkerst.




0 Comments

Een liefdesrecept

6/3/2013

1 Comment

 
Foto
Er werd mij vorige week gevraagd een bijdrage te leveren aan een huwelijksboek voor vrienden die gaan trouwen. In dit boek mogen familie en vrienden een leuke pagina maken voor het bruidspaar. Iets waar ik normaal gezien een hekel aan heb. Het is zo verplicht.

De inspiratie was in ieder geval ver te zoeken en uiteindelijk besloot ik (na een mailtje van de ceremoniemeester dat de pagina vandaag toch echt binnen moest zijn) een pagina te maken over aardbeien met chocola.
Simpel, inspiratieloos en heel voor de hand liggend... dacht ik!

Blijkbaar zijn er mensen aan de slag gegaan om van alles en nog wat te bedenken! Mijn favoriet: De aardbei gevuld met cheesecake! Je vult de aardbei met cheesecake mix en kruimelt wat cheesecake bodem over de gevulde aarbei als versiering.

Je kunt de aarbeien ook uithollen, in de chocola dippen met de onderkant (zodat ze op een bord blijven staan) en ze dan vullen met een chocolade mengsel.  Het mooie is : Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Aardbeien gevuld met bittere chocola met een vleugje rode peper bijvoorbeeld, spicy! En rebels natuurlijk. en heb je ooit gehoord van de witte chocolade mousse met basilicum ? Zou dat lekker smaken in zo'n aardbei?

Wellicht binnenkort in ons assortiment te verkrijgen!
Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in ons aanbod... vraag eens een offerte aan.
We sturen je met alle liefde vrijblijvend een offerte toe!





1 Comment

De Aquafarm

5/31/2013

1 Comment

 
Foto
Op zoek naar een nieuwe gadget voor in de keuken ? of een originele bloempot voor al je kruiden? Kijk dan eens naar de Aquafarm! Een absoluut rebels idee. Deze vissenkom verschoont zichzelf en er groeien kruiden bovenop. Het idee is dan wel briljant, het is ook een beetje vies. De poep van de vissen wordt gebruikt als mest voor de plantjes.

De bedenkers Alejandro Velez en Nikhil Aroravan hebben naast de aquatank ook een grow-your-own mushroom kit. Dit is een verpakking die wat weg heeft van een melkpak, de paddenstoelen groeien zo uit het pak! Het enige nadeel is de prijs, het doosje kost zo'n 20 dollar, en dan komen er nog verzendkosten bij.

Op hun site kun je meer info vinden over deze twee leuke producten:
www.backtotheroots.com

1 Comment

Miracle berries

5/29/2013

2 Comments

 
Foto
Deze kleine rode bes is nog nauwelijks bekend in Nederland. Toch is het een zeer bijzonder besje! De plant waaraan de bessen groeien komt vooral in West-Afrika voor en de inwoners daar weten maar al te goed hoe ze de bes optimaal kunnen benutten.
Hun traditionele gerechten zijn vrij zuur, de miracle berry zorgt er voor dat het eten zoet gaat smaken. Als je de bessen namelijk eet, zul je daarna zelfs de zuurste citroen moeiteloos in je mond kunnen stoppen!

2 Comments

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.